№
|
Тема уроку
|
Хімічний експеримент
|
Дата
|
Тема 1. Органічні сполуки. ( 30 год + 5)
|
1
|
Теорія як вища форма наукових знань. Теорія хімічної будови органічних сполук О.М.Бутлерова
|
|
|
2
|
Явище ізомерії. Структурна ізомерія, номенклатура насичених вуглеводнів
|
|
|
3
|
Явище ізомерії. Структурна ізомерія, номенклатура насичених вуглеводнів
|
Л.Р.№1 Виготовлення моделей молекул парафінів.
|
|
4
|
Багатоманітність органічних сполук, їх класифікація
|
|
|
5
|
Багатоманітність органічних сполук, їх класифікація
|
|
|
6
|
Органічні речовини в живій природі. Рівні структурної організації органічних речовин.
|
|
|
7
|
Природні джерела органічних речовин. Природній і супутній нафтові гази, їх склад, використання.
|
|
|
8
|
Нафта. Склад, властивості нафти.
|
|
|
9
|
Продукти перегонки нафти, їх застосування. Детонаційна стійкість бензину.
|
Л.Р№2 Ознайомлення зі зразками нафтопродуктів.
|
|
10
|
Кам’яне вугілля, продукти його переробки.
|
Л.Р№3 Ознайомлення зі зразками продуктів коксування вугілля та різних видів палива.
|
|
11
|
Основні види палива та їх значення в енергетиці країни.
|
|
|
12
|
Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини та використанні продуктів її переробки.
|
|
|
13
|
Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини та використанні продуктів її переробки.
|
|
|
14
|
Синтез органічних сполук різних класів на основі вуглеводневої сировини.
|
|
|
15
|
Органічні речовини як основа сучасних матеріалів. Пластмаси.
|
Л.Р№4 Ознайомлення зі зразками пластмас.
|
|
16
|
Контрольна робота № 1
|
|
|
17
|
Синтетичні каучуки, гума.
|
Л.Р№5 Ознайомлення зі зразками канчуків.
|
|
18
|
Штучні й синтетичні волокна.
|
Л.Р№6 Ознайомлення зі зразками натуральних, штучних і синтетичних волокон.
|
|
19
|
Практична робота №1 Видалення забруднень органічного походження з поверхні тканини
|
|
|
20
|
Органічні сполуки і здоров’я людини.
|
|
|
21
|
Жири як компоненти їжі, їх роль в організмі.
|
|
|
22
|
Білки як компоненти їжі, їх роль в організмі.
|
|
|
23
|
Вуглеводи як компоненти їжі, їх роль в організмі.
|
|
|
24
|
Вітаміни як компоненти їжі, їх роль в організмі.
|
|
|
25
|
Харчові добавки. Е – числа.
|
Л.Р№7 Ознайомлення зі змістом етикеток на харчових продуктах.
|
|
26
|
Поняття про синтетичні лікарські засоби (на прикладі аспірину).
|
|
|
27
|
Шкідливий вплив вживання алкоголю, наркотичних речовин, тютюнокуріння на організм людини.
|
|
|
28
|
Органічні сполуки в побуті.
|
|
|
29
|
Поняття про побутові хімікати. Загальні правила поводження з побутовими хімікатами.
|
Л.Р№8 Ознайомлення зі змістом інструкцій до товарів побутової хімії.
|
|
30
|
Мило, його склад, мийна дія.
|
|
|
31
|
Синтетичні мийні засоби.
|
Л.Р. №9 Порівняння властивостей мила і СМЗ.
|
|
32
|
Органічні розчинники, їх застосування.
|
|
|
33
|
Попередження забруднення довкілля при використанні органічних речовин у побуті.
|
|
|
34
|
Контрольна робота № 2
|
|
|
35
|
Підсумковий урок
|
|
|